Houdt u van grillen en wilt u uw buitenruimte optimaal benutten? Zwicht voor onze barbecues en plancha's. Er zijn verschillende manieren om een barbecue te creëren (hout, houtskool, gas of elektrisch). Maak uw keuze en zodra uw eten klaar is, eet u in uw eethoek in de tuin en geniet u van uw buitenleven.
Houtskool, een traditionele brandstof voor barbecues, blijft een populaire optie voor alle liefhebbers van lekker eten en lange zomerdiners in de tuin. De rook die vrijkomt tijdens het barbecueën op houtskool omhult het voedsel en geeft het een smaak en dimensie die alleen deze methode kan geven. Bovendien zijn ze relatief gemakkelijk te gebruiken, zolang u de houtskool maar weet aan te steken. De barbecue geeft u echter heel weinig controle over de intensiteit van de vlammen, dus u moet uw eten voortdurend in de gaten houden om ervoor te zorgen dat het niet aanbrandt.
Gasbarbecues zijn zeer praktische hulpmiddelen om buiten te koken. Ze bieden veel gemak, vooral dankzij hun snelle ontsteking en gebruiksgemak. In tegenstelling tot houtskoolbarbecues produceren ze geen rook, een belangrijk voordeel voor wie het ongemak van rook wil vermijden. Gasbarbecues hebben bovendien het voordeel dat u meer controle hebt over de temperatuur die de barbecue genereert, en dus over hoe goed uw vlees gaart.
Bij het kiezen van een gasbarbecue zijn er een aantal criteria waarmee u rekening moet houden, zoals:
De pelletbarbecue ontleent zijn naam aan de brandstof die hij gebruikt: pellets, d.w.z. tot pellets samengeperst zaagsel van zagerijen. Net als bij een traditionele oven kunt u de temperatuur aanpassen voor een perfecte bereiding: dankzij de ventilator en het grote temperatuurbereik kunt u roken of grillen. En het pelletreservoir voedt de verbrandingskamer automatisch om een constante temperatuur te behouden tijdens het garen van uw vlees en groenten. Bovendien bieden sommige verbonden modellen hulp tijdens het koken via een mobiele app. Tot slot maakt de verwijderbare as- en vetopvangbak het een van de meest onderhoudsvriendelijke barbecues.
Elektrische barbecues onderscheiden zich door hun gebruiksgemak en veelzijdigheid. Ideaal voor kleine ruimtes zoals balkons of terrassen, er zijn geen kolen of gas nodig, alleen een stopcontact. Dit maakt het een praktische keuze, vooral in stedelijke omgevingen.
Wat betreft de kookkwaliteit bieden recente modellen vergelijkbare prestaties als traditionele barbecues. Ze bereiken snel een hoge temperatuur, waardoor vlees efficiënt dichtgeschroeid kan worden en toch sappig blijft. Bovendien zijn sommige modellen uitgerust met regelbare thermostaten, zodat u meer controle hebt over de garing - ideaal voor consistent perfecte resultaten. Ook het onderhoud van een elektrische barbecue is heel eenvoudig. De meeste onderdelen, zoals de grill en het verwarmingselement, zijn afneembaar en gemakkelijk schoon te maken.
De Kamado is een type houtskoolbarbecue van Japanse oorsprong, herkenbaar aan zijn eivorm. De keramische structuur houdt de warmte effectief vast, en het ventilatiesysteem creëert een constante luchtstroom die de kolen in beweging brengt, zodat u nauwkeurige controle hebt over het garen van uw voedsel. U kunt het gebruiken om uw vlees en groenten te grillen, roken of braden.
De plancha is een manier van voedsel bereiden, afkomstig uit Spanje, waarmee voedsel op een tot hoge temperatuur verhitte bakplaat gegaard kan worden. Al het voedsel op het bord wordt gelijkmatig gegaard, en er zijn geen temperatuurverschillen tussen verschillende delen van het bord, zoals bij een traditionele barbecue.
Net als bij een barbecue kunt u verschillende soorten voedsel bereiden, waaronder vlees, groenten, vis en zelfs zeevruchten. Maar in tegenstelling tot een houtskoolbarbecue kan de plancha zowel binnen als buiten gebruikt worden, wat erg handig is bij slecht weer.
Het verschil tussen een traditionele barbecue en een vuurkorf is minimaal als het op eten bereiden aankomt. Het onderscheid wordt gemaakt op het gebied van veelzijdigheid in gebruik. Een barbecue kan alleen gebruikt worden om uw vlees en groenten te garen, terwijl een vuurkorf ook een geweldige manier kan zijn om warm te blijven als u avondjes doorbrengt in de tuin. Deze eigenschap betekent echter dat het kookrooster relatief laag is, wat u een paar problemen kan opleveren tijdens het koken, vooral als u last heeft van rugpijn.
Ook te ontdekken: