Menu
×
Resultaten van uw zoekopdracht:  Sluiten
Catalogus
Geen enkele catalogus komt overeen met uw zoekopdracht
    ProductenAlle producten bekijken
    Geen enkel product komt overeen met uw zoekopdracht
      Winkelwagen

      placeholder

      placeholder

      Douchecabines

      Douchewand

      Douchewand met deur

      Douchepaneel

      Douchebak

      Inbouwnis voor de douche

      Douchewandpaneel

      Douche accessoires

      placeholder

      placeholder

      placeholder

      placeholder

      placeholder

      placeholder

      placeholder

      De douche is een van de meest geliefde ruimtes in onze badkamer geworden. En daar is een goede reden voor: het geeft u gemakkelijk toegang tot de verschillende producten die u nodig heeft om u te wassen, waardoor het proces veel sneller verloopt. En dan hebben we het nog niet eens over het feit dat het bijzonder geschikt is voor gebruik door senioren en mensen met beperkte mobiliteit, wat niet het geval is bij de badkuip. In tegenstelling tot het bad, kunt u met de douche uw waterverbruik aanzienlijk beperken (op voorwaarde dat u niet uren zingend onder de douche staat). Om de voordelen ten opzichte van een bad op te sommen: een douche neemt over het algemeen minder ruimte in beslag in uw badkamer.

      Ook al is hij niet klein. Het is dus essentieel om goed na te denken over de configuratie voordat u hem installeert, zodat de douche gemakkelijk toegankelijk is, perfect in uw kamer past en vooral aan uw behoeften voldoet.

      U kunt de douche van uw dromen vinden tussen de ontelbare modellen douchewanden, of een douche helemaal zelf creëren om uw badkamer compleet te maken. Om u te helpen beter te begrijpen wat u nodig heeft, sommen we op wat u moet weten voordat u het in uw badkamer installeert.

      De essentiële onderdelen van een douche

      Douchekop, kranen en kolom

      Wat zou een douche zijn zonder elementen zoals de douchekop, mengkraan of douchekolom? Nou, niet veel, want dit zijn de elementen die ervoor zorgen dat water kan worden gedistribueerd onder de omstandigheden die u heeft gekozen.

      Laten we beginnen met de douchekop: het deel dat het water binnenlaat. Het kan verschillende waterafvoerfuncties hebben: regen, geconcentreerde straal, watervaleffect, etc. De knop is direct verbonden met het kraansysteem, waarmee u de watertemperatuur en het debiet kunt instellen. Het kan een mengkraan of een thermostatische mengkraan zijn. Dit zorgt voor een constante watertemperatuur tijdens het wassen, dus geen koude douches meer!

      Deze twee elementen worden meestal samen verkocht in een set die douchekolom wordt genoemd. Naast de knop en het kraansysteem bevat het ook een bevestigingsstang, een kop en, meer zeldzaam, hydromassagestralen.

      De prijs van douchekoppen, kranen en zuilen varieert aanzienlijk afhankelijk van het materiaal waarvan ze gemaakt zijn: verchroomd ABS voor de instapmodellen, verchroomd messing en roestvrij staal voor de topproducten.

      Douchebak

      De douchebak is een van de belangrijkste onderdelen van uw douche, omdat het de basis is die het water van uw douche opvangt en naar de afvoer laat stromen. Het heeft dus een grote invloed op de grootte van uw douche en de ruimte die u heeft om u te wassen. Bovendien moet hij passen bij de inrichting van uw badkamer. U moet dus zorgvuldig kiezen uit het grote aanbod douchebakken op de markt.

      Er zijn over het algemeen twee hoofdcategorieën douchebakken: verhoogde en vlakke. De hoge basis van de eerste maakt hem gemakkelijk te installeren, terwijl de tweede, die op hetzelfde niveau ligt als uw badkamervloer, gemakkelijke toegang biedt voor mensen met beperkte mobiliteit. Douchebakken zijn er in drie vormen: vierkant, rechthoekig of kwartcirkel. Ze kunnen gemaakt zijn van aardewerk, acryl, keramiek, steen of marmer. Elk van deze douchebakken biedt verschillende voordelen en vooral verschillende sferen die passen bij het design van uw badkamer.

      Douchewand

      De douchewand is een onderdeel dat sommigen als accessoire beschouwen, omdat het geen essentieel onderdeel is van de werking van de douche. Maar het is nog steeds een heel praktisch accessoire, want het voorkomt dat water ontsnapt en alles in de buurt nat wordt. Het kan een eenvoudige glazen of plexiglazen wand zijn, of een meer uitgebreide wand die past bij de verschillende stijlen die uw badkamer kan hebben: luxueus, industrieel, eigentijds ... Sommige hebben speciale coatings die kalkaanslag voorkomen en schoonmaken makkelijker maken.

      Douchedeur: zwenkbaar of schuifbaar

      En als een eenvoudige wand niet genoeg is, kunt u een douchewand met deur installeren. De douchedeur voorkomt niet alleen dat u water spettert, maar creëert ook een afgesloten ruimte waarin de stoom van uw douche u omhult en tocht tegenhoudt, zodat u lekker warm blijft. U kunt kiezen uit twee soorten douchedeuren: schuivend en klappend.

      De schuifdeur is perfect om uw douche te openen zonder de omringende circulatieruimte in beslag te nemen. Hij is vooral geschikt als u een kleine badkamer heeft. Voor een doucheschuifdeur moet uw douche echter groot genoeg zijn om open te kunnen schuiven en u een vrije doorgang te geven.

      Dit is niet het geval bij de naar buiten openzwaaiende douchedeur. Hij kan dus worden geïnstalleerd voor een kleine douche, op voorwaarde dat er genoeg ruimte voor uw douche is om hem te openen. Zorg ervoor dat er geen obstakels (meubels of muren) in de weg staan.

      Wandpaneel voor douche

      Als er één belangrijk oppervlak is dat u moet beschermen tegen waterschade, dan zijn het wel uw muren. Om dit te doen, kunt u een douchewandpaneel installeren op alle wanddelen waaruit uw douche bestaat. Het is gemaakt van waterdichte materialen zoals PVC, aluminium, enz., die bijdragen aan de waterdichtheid van uw douche. Ze zijn natuurlijk verkrijgbaar in een groot aantal kleuren, patronen en afwerkingen die passen bij het ontwerp van uw badkamer.

      Douche-nis

      Nog een element dat u op uw muren kunt installeren, maar deze keer met een volledig functioneel doel: de douche-nis. De nis, een verzonken ruimte in de douchewand, creëert een praktische opbergruimte waarin u uw toiletspullen kunt plaatsen.

      Douchebank en -zitje

      En voor nog meer comfort, of om het voor mensen met beperkte mobiliteit gemakkelijker te maken om de douche te gebruiken, kunt u een douchezitje of -bankje installeren. Ze zijn meestal gemaakt van waterbestendige materialen zoals plastic, behandeld hout of aluminium en kunnen worden verwijderd of aan de muur worden bevestigd.

      Complete douchecabine

      Met de complete douchecabine kunt u uw eigen toiletruimte creëren zonder dat u de afzonderlijke onderdelen waaruit uw douche bestaat apart hoeft te kopen. U kunt kiezen tussen een enkele douchecabine, een hydromassagedouchecabine en een douchecabine met whirlpool.

      Enkele douchecabine

      Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een eenvoudige douche zonder speciale functies. Het bestaat uit alle onderdelen die u nodig heeft om een functionele douche te installeren: bak, douchekolom, behuizing en deur. Deze douchecabine is verkrijgbaar in de drie standaard douchevormen (vierkant, rechthoekig en kwartcirkel) en in een reeks stijlen die passen bij de sfeer die u in uw badkamer wilt creëren.

      Hydromassagedouchecabine

      De douchecabine met whirlpool stelt u niet alleen in staat om uw dagelijkse routine uit te voeren, maar dompelt u ook onder in ontspanning dankzij de sproeiers die krachtige waterstralen op uw lichaam projecteren. De massage die u krijgt van een hydromassagedouche kan uw lichaam energie geven als u hem 's ochtends gebruikt, of uw spieren ontspannen na een lange dag.

      Inloopdouche

      De inloopdouche is een type douche waarbij de douchevloer gelijk is met de rest van de badkamer. De vlakke vloer zorgt niet alleen voor een gemakkelijke toegang voor mensen met beperkte mobiliteit, maar creëert ook een visuele continuïteit met de rest van de badkamer en geeft deze een moderne, elegante uitstraling.