Menu
×
Resultaten van uw zoekopdracht:  Sluiten
Catalogus
Geen enkele catalogus komt overeen met uw zoekopdracht
    ProductenAlle producten bekijken
    Geen enkel product komt overeen met uw zoekopdracht
      Winkelwagen

      placeholder

      placeholder

      Bedbodem - 140x190cm

      Bedbodem - 160x200cm

      Klassieke bedbodems

      Lattenbodems

      Bed met koffer

      Elektrische bedbodems

      Bedbekleding

      placeholder

      placeholder

      placeholder

      placeholder

      placeholder

      placeholder

      placeholder

      De bedbodem is niet zomaar een meubelstuk dat geplaatst is om u gemakkelijk toegang te geven tot de matras, die over het algemeen beschouwd wordt als het belangrijkste onderdeel van het beddengoed. Verre van dat. Het speelt een essentiële rol in het garanderen van een goede nachtrust: het absorbeert een groot deel van uw bewegingen en zorgt ervoor dat ze gedurende de hele nacht soepel verlopen.

      Aan de andere kant verhoogt het uw matras voor een goede ventilatie en om het vocht af te voeren dat uw lichaam produceert terwijl u slaapt. Want als uw matras op de vloer ligt, krijgt u al snel te maken met schimmelvorming. Een bedbodem helpt ook om de levensduur van uw matras te verlengen door extra ondersteuning te bieden en uw gewicht gelijkmatiger over het oppervlak te verdelen. Dit verbetert ook aanzienlijk uw ligcomfort.

      Maar het is niet genoeg om zomaar een bedbodem te kiezen voor een goede nachtrust. Ze hebben elk hun eigen voordelen, die misschien niet geschikt zijn voor alle soorten slapers. Om u een duidelijker beeld te geven, volgt hier een overzicht van de verschillende bedbodems en hun speciale kenmerken.

      De verschillende soorten bedbodems

      De boxspring

      In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn niet alle boxsprings gelijk. Er zijn twee modellen in deze categorie: de bi-conische vering en de pocketvering.

      De eerste, ook bekend als een vrij-verende basis, is steviger in het midden en biedt veel comfort. In combinatie met een springmatras is een boxspring met bi-conische veren bijzonder geschikt voor mensen met een zwaar postuur. Maar het heeft één opvallend nadeel: het biedt geen hoge mate van slaaponafhankelijkheid. Alle bewegingen worden doorgegeven aan de persoon die uw bed deelt.

      De boxspring met vrij-verende basis bestaat uit veren in stoffen zakken die uw lichaam beter ondersteunen. Hierdoor heeft de bedbodem een langere levensduur. Bovendien beperkt het de overdracht van bewegingen, zodat u onafhankelijker kunt slapen, zelfs als uw partner een onrustige slaper is. Een boxspring met vrij-verende basis moet worden gecombineerd met een springmatras voor de beste resultaten.

      De lattenbodem

      Over het algemeen hebben lattenbodems het belangrijke voordeel dat ze ervoor zorgen dat uw matras goed geventileerd wordt, zodat u de hierboven vermelde problemen vermijdt.

      Bij lattenbodems heeft u ook de keuze uit verschillende modellen. Er zijn twee soorten latten die uw matras kunnen ondersteunen: passieve latten en actieve latten.

      De passieve lattenbodem wordt beschouwd als de klassieke bedbodem bij uitstek. De planken, die variëren in dikte, zijn stijf en geven uw matras een zekere stevigheid.

      De actieve lattenbodem bestaat uit flexibele, dynamische latten die ervoor zorgen dat uw beddengoed uw bewegingen tijdens de nacht volgt. Bovendien heeft het schuifknoppen waarmee u, zoals de naam al zegt, de stevigheid van de latten kunt aanpassen.

      De lattenbodem

      Dit type lattenbodem, dat bestaat uit over het algemeen actieve latten, kan niet alleen of met behulp van een poot worden geïnstalleerd, maar moet worden ondersteund door een bedframe.

      De bedbodem met beddentijk

      Bedbodems met beddentijk zijn verschillende soorten boxsprings en het massieve hout waaruit het frame bestaat, kan latten- of verende veringen ondersteunen. Het speciale kenmerk is de beschermende stof die het bedekt; beddentijk genaamd. Het beschermt de bedbodems en maakt ze sterker en duurzamer.

      De bedbodem met opbergruimte

      De bedbodem met opbergruimte dient, zoals de naam al zegt, als basis voor de matras en als opbergbox. Zo maakt u optimaal gebruik van de ruimte in uw slaapkamer. Het is vaak uitgerust met een opklapsysteem voor gemakkelijke toegang tot de opbergruimte onder de matras. U kunt er beddengoed, extra dekens, seizoenskleding, kinderspeelgoed enzovoort in opbergen. De meeste bedbodem met opbergruimte hebben latten die op alle matrassen passen.

      De elektrische bedbodem

      De elektrische bedbodem, ook bekend als een relaxatiebodem, is een steeds populairder wordend alternatief. Deze bedbodem heeft het voordeel dat hij verstelbaar is dankzij een of meer motoren waarmee u de positie van uw hoofd, romp en benen kunt aanpassen voor optimale ontspanning en comfort. Ideaal om te lezen, tv te kijken of gewoon te ontspannen in een comfortabele houding. Er zijn twee hoofdtypen elektrische bedbodems:

      • De relaxatiebedbodem: Deze bestaat uit een variabel aantal latten die, net als bij een actieve lattenbodem, voorzien kunnen zijn van hardheidsschuifjes om het ondersteuningsniveau van elke lat aan te passen.
      • De schotelbedbodem: Deze bedbodem maakt gebruik van verende schotels, een geavanceerde technologie waarmee het beddengoed elke beweging van uw lichaam kan volgen. Deze schotels zijn volledig beweegbaar zodat u uw positie kunt aanpassen.

      Afmetingen bedbodems

      Net als bij matrassen zijn er standaardmaten voor de verschillende bodems, of het nu lattenbodems, verende bodems, boxsprings of elektrische bodems zijn. De afmetingen van uw bedbodems moeten natuurlijk worden gekozen op basis van de grootte van uw matras, maar vooral op basis van de grootte van de gebruiker(s):

      • De bedbodem van 70x190 cm is geschikt voor een kind
      • De bedbodems van 80x200 cm, 90x190 cm en 90x200 cm zijn het meest geschikt voor tieners, maar kunnen ook door kinderen of volwassenen worden gebruikt.
      • De bedbodems van 120x190 cm en 100x200 cm zijn het meest geschikt voor eenpersoonsgebruik.
      • En de bedden van 140x190 cm, 160x200 cm, 180x200 cm en 200x200 cm zijn perfect voor een stel (of een alleenstaande die veel ruimte wil).

      Let op: stellen met verschillende slaapgewoonten kunnen altijd twee enkele bedbodems gebruiken: met twee bedbodems van 80x200 cm kunt u bijvoorbeeld een bed van 160x200 cm maken.